بررسی تطبیقی فراخوانی هم‌راستا و معکوس شخصیت‌ها و مضامین سنتی در شعر طاهره صفارزاده و فدوی‌ طوقان - نورائی نیا زهره (گنجینه زبان و ادبیات فارسی)
فراخوانی شخصیت‌ها و مضامین سنتی از مهمترین شگردهای شعر معاصر در پیوند میان میراث فرهنگی و واقعیت‌های اجتماعی-سیاسی است. از آنجایی که طاهره صفارزاده و فدوی طوقان با ویژگی‌های مشترکی در عرصۀ شعر معاصر ظاهر شده‌اند، پژوهش حاضر در پی آن بوده تا با رویکردی تطبیقی-مقایسه‌ای و به‌روش توصیفی-تحلیلی به بررسی فراخوانی شخصیت‌ها در اشعار این شاعران بپردازد تا ضمن آن به این پرسش پاسخ دهد که فراخوانی شخصیت‌ها و مضامین سنتی در شعر این شاعران با چه هدفی و چگونه انجام گرفته است. یافته‌ها نشان می‌دهد که در شعر هر دوی آن‌ها این فراخوانی‌ها به دو شیوه بازآفرینی هم‌راستا و معکوس و اغلب با هدف بیان دغدغه‌های اجتماعی، ملی و انسانی آن‌ها انجام شده است؛ نتایج پژوهش نیز نشان می‌دهد با وجود تفاوت شرایط تاریخی، اجتماعی و سرزمینی که مضامین متفاوتی را در بهره‌مندی آنان از عناصر سنتی ایجاد کرده، هر دوی آن‌ها با رویکردی نمادگرایانه و با درهم‌شکستن ساختار سنتی مضامین فراخوانده شده، آن‌ها را در بیان اغراض مورد نظرشان به‌‌کار گرفته و در نتیجه مضامین تازه‌ای را در بستر اندیشگانی شعر پدید آورده‌اند.